Kamień do pizzy – pełen aromat włoskiego specjału

Jeśli chcemy zafundować sobie rewelacyjnie włoski klimat w domowych warunkach to warto zwrócić uwagę na zakup kamienia do pizzy (duży wybór w aledobre:
https://www.aledobre.pl/596,W_kuchni_i_na_stole/2-668,Kamienie_formy_akcesoria_i_dodatki_do_pizzy/ ). Ten kuchenny gadżet sprawdzi się idealnie w przypadku, kiedy jesteśmy fanami pizzy i często ją robimy. Można go włożyć na kratkę lub blaszkę w piekarniku i poczekać aż się nagrzeje. Po tym czasie nałożyć przygotowane ciasto z dodatkami, które szybko się ścina dzięki równomiernemu rozprowadzeniu ciepła. Następnie wystarczy poczekać kilka minut aż wypiek będzie gotowy.

Szczególna moc nagrzewania

Kamień do pizzy zezwala na szybkie upieczenie ciasta. Spód staje się wtedy chrupiący i wychodzi jak z prawdziwej pizzerii. Do wyboru są zatem różnorodne wersje, charakteryzujące się:

– wykonaniem z granitu, gliny szamotowej, ceramiki;

– wielkością i kształtem – można dostosować opcje okrągłe, prostokątne, które zmieszczą się w posiadanym piekarniku bez żadnych problemów;

– grubością, która wpływa na długotrwałość danego produktu.

Jeżeli wszystko będzie dopasowane, to można poczynić inwestycję, która szybko zwróci się w postaci świetnej pizzy.

Niezbędne akcesoria

kamień do pizzy i chleba

Aby upiec pizzę wygodnie, to warto dokupić do kamienia do pizzy nieodłączne przybory:

– łopatkę do pizzy, która pozwoli na komfortowe nakładanie i zdejmowanie ciasta z kamienia;

– stojak, który można przenieść i zapobiec uszkodzeniu blatu kuchennego przez rozgrzany kamień.

Tak przygotowanym można tworzyć rozmaite rodzaje ciasta na pizzę, które zawsze wyjdą wyśmienicie bez obawy o jakiekolwiek przypalenie i przywieranie.

Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.