Trzeba wiele wysiłku, by móc prowadzić lokal z alkoholami i napojami wysokoprocentowymi. Goście oczekują ciągle na jakieś nowości w menu i chcą, by ich nieustannie zaskakiwać.
Co z tym wszystkim ma wspólnego wyciskacz do cytrusów?
Wbrew pozorom całkiem sporo, bo sok przez niego produkowany jest podstawą wielu drinków. Goście chcą, by napoje alkoholowe były podobne do tych, które królują w czasie wakacji. Toteż lokale o dużej liczbie klientów i zarobkach starają się spełniać oczekiwania klientów. Tym z mniejszym obrotem pozostaje ręczna wyciskarka do cytrusów. Nie zużywa ona, aż tak wiele prądu, jak nowoczesny wyciskacz, a poza tym, klienci nie zamawiają znowu tak często egzotycznych drinków, gdyż wolą klasyczny alkohol. Jedynie ci, którzy są naprawdę żądni luksusu i wyjątkowego smaku żądają pomarańczy czy też limonki jako urozmaicenia drinka.
A co z klientami, którzy nie lubią pić?
Dla nich też przeznaczone są napoje, które z pewnością przypadną im do gustu. Oni mogą liczyć na swoisty mikst egzotycznych owoców typu papaja, kiwi lub ananasa. Oczywiście do ich przygotowania nada się zarówno wyciskacz elektryczny do cytrusów, jak i ręczna wyciskarka do cytrusów. Z reguły pracownicy barów wybierają ten pierwszy model, bo klient nie powinien zbyt długo czekać, bo to mogłoby go wypłoszyć z lokalu.
Do lokali z alkoholami przychodzą też ciężarne. Dla nich soczek z cytrusów to opcja w sam raz. Po pierwsze pozwoli im nabyć mnóstwa witamin, a po drugie dzięki niemu będą mogły wznieść tak zwany toast zastępczy. Dzięki temu, że wyciskacz do cytrusów jest już ogólnodostępny- kobiety w ciąży już nie muszą biernie przyglądać się pijącym. Same też mogą doskonale się bawić, tyle że bez udziału procentów.