Pasta z tuńczyka

Pasta z tuńczyka

Zdjęcie/Photo : laurenslatest.com/the-best-tuna-fish-salad-sandwich


Ostatnio był przepis na pastę jajeczną, więc teraz… pasta z tuńczyka – tuńczyk jak powszechnie wiadomo zawiera bardzo duża białka oraz błonnika – w mojej ocenie jest to jedna z najsmaczniejszych ryb więc dlaczego nie mielibyśmy sobie jej wrzucić na kromkę chleba? Dzisiaj przepis na pastę z tuńczyka. Pasta z tuńczyka nieco inaczej niż zwykle, bez gotowania i spędzania czasu w kuchni. 3 minuty i pasta gotowa. A uwierzcie taka pasta naprawdę cieszy na śniadanie lub kolację.

 

Składniki :

1 puszka tuńczyka (najlepiej w wodzie, nie polecam tuńczyka w oleju, chyba, że ktoś lubi)

100 g. kukurydzy

1/2 czerwonej cebuli

100 g. majonezu

 

  1. Tuńczyka odsączamy z zalewy.
  2. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę
  3. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą na koniec doprawiając do smaku – tutaj dowolność wyboru w zależności od preferencji – my doprawialiśmy pastę jedynie pieprzem 😉 Ty możesz użyć soli, pieprzu, czy ziół prowansalskich.

Prawda, że proste? Banalne, pyszne oraz zdrowe śniadanie w niecałe 15 minut. Musicie konieczne spróbować 😉

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar