Pasta jajeczna

  • 29468266_1614150261955345_8831609425333583872_n

Pasta która znają chyba wszyscy. Idealna na śniadanie albo kolacje. Pyszna domowa ale jak widać wiele osób kupuje „gotowca” w sklepie płacąc horendalne ceny jednocześnie pakujące w siebie całą tablicę Mendelejewa. Zrobienie pasty jajecznej średnio zajmuje około 15 minut 🙂


 

Składniki :

  • 4 jajka
  • 1/4 cebuli czerwonej
  • Pęczek szczypiorku
  • Sól
  • Pieprz
  • Majonez

 

Zaczynamy od ugotowana jajek.  wrzucamy na wrzącą wodę na 7 minut.
Po wystudzeniu jajek obieramy je i trzemy na grubych oczkach tarki. Następnie kroimy czerwoną cebulę w drobną kostkę i sięgamy szczypiorek. Wszystko razem mieszamy dodając majonezu i doprawiajac do smaku. To wszystko. Jak widać jest to bardzo proste „danie” a dzięki niemu zaoszczędzamy po pierwsze swoje pieniądze a po drugie i co najważniejsze swoje zdrowie 😉


 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar