Paluszki surimi w ciescie piwnym

Dzisiaj coś całkiem innego niż zawsze. Paluszki surimi.
Każdy z nas kiedyś gdzieś widział ale nie do końca wie co to jest. Paluszki surimi jest to zmielone mięso ryb z dodatkiem mąki.


Do przygotowania naszego taniego dania będziemy potrzebowali

  • 250 g. paluszków surimi (2,99 zł)
  • 150 ml piwa (0,80 zł)
  • 100 g. mąki pszennej (0,20 zł)
  • chili, sól, pieprz (0,15 zł)
  • olej do smażenia (wielokrotnego użytku)

Cena : 4,15 zł

Paluszki myjemy i dokładnie suszymy, po czym obtaczamy w samej mące, w drugiej misce mieszamy mąkę, przyprawy oraz piwo.

Nasze paluszki maczamy w cieście po czym wrzucamy na rozgrzany olej.

Tak przygotowany obiad sprawi że domownikom uśmiech sam pojawi się na ustach 😉

Smacznego !

 

 

 

 

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz