Krewetki na masełku z rozmarynem

Tym razem coś całkiem z innej beczki. Znalazłem dzisiaj w jednym z marketów dość dobrą promocję na krewetki… Niestety były już parzone, czyli wielkich cudów nie dało się z nich zrobić. Natomiast do podsmażenia na masełku są idealne. Przed ich przygotowaniem należy obrać je z pancerzy. Głowy wyrzuciłem, a z pancerzy przygotowałem wywar rybny (bisk) do podlewania risotto czy makaronu putaneska. Poniżej znajdziecie poszczególne fazy przygotowania.
Tak przygotowane krewetki można podsmażyć z czosnkiem i oliwą lub masłem, natomiast ja wybrałem rozmaryn i suszone pomidory.
Pamiętajcie że tak obrobionym krewetką wystarczy dosłownie minuta na mocno rozgrzanej patelni.
Smacznego !


 

 

 

 

 

 

 

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
W kuchni Uli
Gość

Mniam mniam!

wpDiscuz