Na tą przyprawę warto postawić

W ostatnim czasie coraz więcej osób szuka zdrowych, naturalnych produktów, które będą miały pozytywny wpływ dla organizmu oraz świetnie smakują. Do takich niewątpliwie należy przyprawa jaką jest imbir mielony, który nie tylko można dodać do wielu, różnorodnych potraw ale także świetnie smakuje samodzielnie lub jako napar czy herbata. Co warto o nim wiedzieć? Gdzie szukać dobrych przypraw? Zapraszam poniżej.

Imbir – przyprawa znana od wieków
Imbir do przyprawa, która znana jest i ceniona od wieków. Uwielbiana w Azji, ceniona w Indiach i Chinach, już od jakiegoś czasu zdobywa serca także Europejczyków. Polacy coraz częściej także przekonują się do pozytywnych właściwości imbiru oraz do jego charakterystycznego smaku i uczą się eksperymentować z tą przyprawą we własnej kuchni.

Zastosowanie
Imbir mielony ze względu na swoje właściwości przeciwzapalne oraz pozytywny wpływ dla żołądka – polecany jest szczególnie osobom, które miewają problemy żołądkowe, jelitowe oraz z przewodem pokarmowym. Cenią go także kobiety w ciąży, gdyż doskonale radzi sobie z porannymi mdłościami. Imbir polecany jest także osobom, które chcą w naturalny sposób wzmocnić swoją odporność. Wiele osób bowiem w sezonie jesienno – zimowym korzysta chętnie z tego „naturalnego antybiotyku”, który pomaga wystrzegać się wielu typowych sezonowych chorób jak np. grypa czy przeziębienie. Warto tą przyprawę zawsze mieć pod ręką.

Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.