Deser czekoladowy z owocami

  • deser czekoladowy (2)
  • deser czekoladowy (3)

Tym razem deser, niezwykle prosty, szybki i smaczny. Mus z białej czekolady ze świeżymi owocami.



Składniki na 6 porcji:

•500 ml. śmietany 30 % •200 g. białej czekolady

•świeże owoce (wybór dowolny)


Sposób przygotowania:

•Śmietanę ubijamy mikserem

•Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną.

•Gdy czekolada będzie płynna, a śmietana ubita – delikatnie łączymy oba składniki.

•Owoce kroimy w drobną kostkę i dodajemy łyżkę wody

•Śmietanę z czekoladą przekładamy do szklanek i wstawiamy do lodówki na godzinę

•Na górze układamy owoce

 

 

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
najnowszy najstarszy oceniany
Koszyk Smaków
Gość

Na dzisiejszy deszczowy dzień, będzie idealny! Poprawi nasze nastroje 🙂