Prosty torcik truskawkowy bez pieczenia

  • torcik turskawkowy

Jeden z szybszych deserów możliwych do przygotowania, smaczny, prosty. Prezentuje się świetnie. 


Składniki: 
•230 gram truskawek mrożonych •100 gram cukru
10 gram żelatyny •150 ml śmietany 36 %



Sposób przygotowania:

Na początek pieczemy niski biszkopt , po wystygnięciu wykrawamy ringami krążki. Następnie przecieramy truskawki przez drobne sitko. Dzielimy je na dwie części w jednej musi znajdować się 150 ml. soku, a w drugiej reszta. Rozpuszczamy żelatynę ( 7 gram ) i wlewamy ją do 150 ml. truskawek. Następnie ubijamy śmietankę, po ubiciu zmieniamy program miksera na najsłabszy i małym strumyczkiem wlewamy nasz sok z truskawek. Do ringów wsadzamy dosyć sztywną folię na brzegi, a następnie wsadzamy masz krążek z biszkoptu. Następnie dajemy naszą masę na biszkopt i wsadzamy do lodówki aby masa się dobrze zastygła. Teraz zrobimy naszą galaretkę z truskawek. Do soku 75 ml soku dodajemy ( 3 gramy ) rozpuszczonej żelatyny. Następnie naszą galaretkę wylewamy na poprzednią masę i znowu do lodówki. Deser musi leżeć co najmniej 3 godziny w lodówce.

SMACZNEGO



Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Gabriela Borowiec
Gość

smacznie to wygląda, pozdrawiam!

wpDiscuz