Tagiatelle ze szpinakiem z chrupiącą posypką

Kolejny przepis, tym razem makaron.


Składniki :

  • 400 g. makaronu tagliatelle
  • 1 duża cebula
  • sól
  • pieprz
  • 3 ząbki czosnku
  • 200 ml. mleka
  • bułka tarta
  • 50 g. masła
  • 200 g. szpinaku
  • 200 ml. wywaru warzywnego
  • 50 g. mąki pszennej
  1. Makaron gotujemy al’ dente
  2. Na patelni przesmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, następnie dodajemy szpinak i starty na drobnych oczkach czosnek.
  3. Gdy całość przesmażymy, podlewamy bulionem, a następnie mlekiem wymieszanym z mąką.
  4. Dodajemy makaron, całość mieszamy i doprawiamy do smaku.
  5. Na patelni przesmażamy na maśle bułkę tartą do posypania makaronu.

 

Smacznego !12272675_975437855862439_1989021127_n 12283132_975438002529091_2046827822_n

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz