Spaghetti bezglutenowe z krewetkami i jarmużem

  • spaghetti_bezglutenowe_z_krewetkami_i__jarmuzem_aranz_3


Dziś dosyć prosty przepis na dość nietypowe spaghetti – jako, że robi się cieplej przejdziemy tym przepisem w nieco bardziej egzotyczne klimaty 😉


Składniki na 4 porcje :

 

  • 400 g krewetek mrożonych
  • 500 g pomidorów
  • 2 garści jarmużu
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cm imbiru
  • 1 papryczka chili
  • 1 szalotka
  • 1 op. makaronu Spaghetti 5 Arrighi, bezglutenowego
  • Oliwa z oliwek Extra Vergine bazylia Olitalia
  • 1 pęczek bazylii
  • 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej

Wykonanie:

1. Czosnek, cebulę, imbir obierz i pokrój w kostkę. Chili pokrój (jeśli wolisz łagodniejsze danie, to usuń pestki, które są bardzo ostre).
2. Rozgrzej 3 łyżki oliwy i przełóż pokrojone warzywa. Smaż 3–4 minuty często mieszając.
3. Rozmrożone krewetki dodaj na patelnię. Jarmuż pokrój, usuń twarde nerwy. Smaż całość przez 5 minut.
4. Dodaj pomidory, mleczko i duś przez ok. 3 minuty. Dopraw do smaku. Bazylię pokrój i dodaj na patelnię, wymieszaj. Podawaj z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

 

Przepis powstał przy współpracy z blogiem http://apetyt-na-kuchnie.pl.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz