Sezonowe roladki z cukinii

Dzisiejszy przepis jest niezwykle prosty i szybki w wykonaniu doskonały na przyjęcie jako przystawka. Do wykonania naszych roladek będzie nam potrzebne :


1 średnia cukinia
200 g. serka naturalnego topionego
200 g. sera żółtego
3 ząbki czosnku
50 ml. oliwy
sól
pieprz
1 duży pomidor (najlepiej malinowy)

Cukinię kroimy wzdłuż na cienkie plastry, które skrapiamy oliwą oraz doprawiamy solą i pieprzem.
Nasze nadzienie będzie składało się z serka topionego który przekładamy do miseczki i ścieramy na drobnych oczkach cały ser żółty i dwa ząbki czosnku.

Pomidora przekrawamy na pół i ścieramy na tarce bez skórki razem z czosnkiem, dodajemy oliwy soli oraz pieprzu. Tak przygotowany sos będzie nam służył jako sos.

Cukinie smażymy na suchej patelni lub grillu elektrycznym przez około 2 minuty. Farsz zawijamy w cukinię.

Smacznego !

 

 

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz