Domowe krokiety z kapustą i grzybami

  • Krokiety z kapustą i grzybami

Domowe krokiety z kapustą i grzybami są czymś co przypomina myślę każdemu z nas dom rodzinny, święta i lepsze chwile w życiu.



Składniki :
•500 g. kapusty kiszonej •50 g. suszonych borowików
•pieprz  •mąka  •mleko  •sól  • 2 cebule
•3 jajka  •bułka tarta  •olej do smażenia


Sposób przygotowania:

1.Smażenie naleśników
Mąkę przesiewamy przez sitko, mieszamy z mlekiem, jajkami i solą. Co do ilości to trzeba próbować ciasto ma być delikatnie leiste.
2. Przygotowanie farszu
Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy do miękkości, wcześniej kapusty nie pukam ponieważ ja wolę bardziej kwaśne. Cebulę kroję w kostkę i podsmażam na złoto. Borowiki wcześniej namoczone kroję w drobną kosteczkę, a wodę dodaje do farszu. Wszystko teraz należy wymieszać, doprawić i wystudzić
3. Zawijanie i smażenie
Na naleśniki wykładamy farsz i zawijamy jak roladę. Panierujemy w jajku i bułce, a następnie smażymy. Należy pamiętać że jeśli krokiety chcemy zamrozić nie należy ich panierować.


 

 

 

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz