Krewetki z czosnkiem w cieście

  • Krewetki w cieście

Ostatnio częściej zacząłem korzystać z owoców morza, krewetki, kalmary i małże. Kiedyś nie doceniałem tych produktów, powodem prawdopodobnie była moja niewiedza na ten temat.


W zeszłym tygodniu podszedłem kolejny raz i zrobiłem je na samym maśle i ziołami.
Tym razem obrane krewetki zamarynowałem w rozmarynie i czosnku. Zamarynowane zostawiłem na dobę aby przeszły smakiem.

Produkty potrzebne do przygotowania krewetek dla 6 osób :
1 kg. krewetek tygrysich
4 ząbki czosnku
1 gałązka rozmarynu
200 g. mąki pszennej
200 g. mąki ziemniaczanej
2 jajka

Obrane i zamarynowane krewetki należy dobrze odsączyć, a następnie obtoczyć w mące pszennej. W kolejnym naczyniu dokładnie połączyć mąkę ziemniaczaną i jajko. Po obtoczeniu krewetki w mące pszennej, należy zanurzyć ją w cieście z mąki ziemniaczanej i położyć na rozgrzany olej.

Nasze przekąski powinny się smażyć

 

po 2 minuty z każdej strony. Tak przygotowana przekąska zrobi furorę na imprezach

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Anonimowy
Gość

wypróbowałam twój przepis, rewelacja!

wpDiscuz