Kotlet devolay z serem i pieczarkami

  • Devolay z serem

Wprawdzie nie klasyczny kotlet devolay, ponieważ ten przepis wykorzystuje pierś z kurczaka, zamiast schabu. Dodatowo zamiast tradycyjnie masła w środku znajdziemy pieczarki.



Składniki na 4 sztuki:
• 2 podwójne piersi z kurczaka • 300 gram sera żołtego
• 300 gram pieczarek •100 gram mąki pszennej
• 100 gram bułki tartej • 2 jajka
• sól • pieprz • 2 ząbki czosnku


Sposób przygotowania:
• Piersi dzielimy na cztery kotlety, które delikatnie rozbijamy i doprawiamy.
• Pieczarki ścieramy na tarce i smażymy. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem.
• Do przestudzonych pieczarek dodajemy starty ser i mieszamy na gładką masę.
• Na kotlety nakładamy wałek farszu i zawijamy zakładając boki.
• Panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce tartej.
• Smażymy na głębokim oleju i średniej wielkości gazie.
• Po smażeniu dla pewności kotlety devolay można wrzucić na 5 minut do rozgrzanego piekarnika.

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
Maria
Gość

Super przepis napewno wyprobuje

Karol Kostecki
Gość

Czekamy na opinię po przygotowaniu potrawy według naszego przepisu i życzymy smacznego!

trackback

[…] Devolay z serem * Tiramisu przepis włoski […]

wpDiscuz