Kasza kuskus z sosem pieczarkowym

  • Kasza kuskus z sosem pieczarkowym

Coś zdrowego, sycącego, a zarazem prostego. Przypomnijcie sobie kiedy ostatnio przygotowanie obiadu zajęło Wam mniej niż 30 minut.



Składniki na 2 porcję:
• 200 gram kaszy kuskus • 40 gram masła
• 350 gram pieczarek • 1 średnia cebula
• 200 ml śmietany 30% • sól • pieprz


Sposób przygotowania:
• Kaszę kuskus zalewamy gorącą wodą, solimy i przykrywamy płaskim talerzem na około 10 minut.
• Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na maśle, aż do momentu gdy nabierze złotego koloru.
• Pieczarki kroimy na pół-plastry i dodajemy do pieczarek.
• Całość smażymy do czasu gdy pieczarki zmiękną i zalewamy śmietaną.
• Na sam koniec wszystko doprawiamy.

 

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz