Kasza gryczana z sosem pomidorowym

  • Kasza gryczana z sosem

Kasz gryczana palona – jeden z najzdrowszych dodatków do obiadu. Produkt bezglutenowy, doskonały do wszelkiego rodzaju sosów czy delikatnych sałatek śniadaniowych.



Składniki na porcję dla 2 osób:
• 200 gram kaszy gryczanej palonej  • 2 główki czosnku
• 1 średnia cebula  •200 gram mięsa mielonego
• sól  • pieprz  • mielone nasiona kolendry
• 1 puszka pomidorów krojonych


Sposób przygotowania:
• Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy do miękkości
• Mięso mielone doprawić solą, pieprzem, nasionami kolendry oraz drobno pokrojonym czosnkiem.
• Cebulę pokroić w drobną kostkę.
• Na rozgrzaną patelnie dodać mięso, w połowie jego smażenia dodać pokrojoną wcześniej cebulę.
• Gdy całość będzie dobrze przesmażona dodajemy pomidory i chwilę dusimy cały sos.
• Należy pamiętać aby sos doprawić przed samym podaniem

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz