Domowy chicker z Mc Donald’s

Dzisiaj łamanie receptury, co oznacza że próbowałem jak najbardziej zbliżyć się do popularnej kanapki z Mc donald’s.


W trakcie przygotowania stwierdziłem że dodam swoje ulubione składniki.

Całą pracę zaczynamy od zamarynowania piersi z kurczaka w naszej zalewie :

500 ml. mleka

1 ząbek czosnku

2 łyżki soli

Tak przygotowany kurczak musi marynować się przez co najmniej 24 godziny.

Gdy kurczak będzie już zamarynowany przygotowujemy panierkę

  1. talerz (mąka)
  2. talerz (jajko)
  3. talerz (bułka tarta, pieprz, sól)

Osuszonego kurczaka obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanej patelni.

Bułki wrzucamy do piekarnika delikatnie zmoczone wodą na 2 minuty.

Drobno kroimy nasze ulubione składniki, w moim przypadku to :

sałata lodowa

rukola

czerwona cebula

pomidor

Nasz sos to :

1 łyżeczka musztardy

1 łyżeczka miodu

1 łyżka majonezu

 

Smacznego !

 

WP_20150913_19_09_02_Pro WP_20150913_19_25_44_Pro

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
wpDiscuz