Ciastka francuskie z wiśniami

Kolejna niedziela i kolejny przepis. I znowu coś na słodko…


Dzisiaj francuskie rożki z wiśniami. Bardzo szybki i prosty przepis.

Składniki na 8 ciastek :

200 g. wiśni mrożonych

1 opakowanie ciasta francuskiego

100 ml. wina czerwonego wytrawnego

łyżka miodu

50 g. cukru trzcinowego

 

Wiśnie zalewamy dzień wcześniej miodem i winem, aby dobrze się zamarynowały.

Ciasto francuskie dzielimy na 8 kwadratów.

Wiśnie należy dobrze odsączyć aby ciasto zbyt nie namokło.

Sklejamy ciasto podobnie jak pierogi, pieczemy około 10-15 minut w temperaturze 190 stopni, wcześniej oprószając ciasto cukrem brązowym.

 

Smacznego

WP_20150826_18_21_34_Pro

Może Ci się również spodoba

Dodaj komentarz

avatar
Sortuj wg:   najnowszy | najstarszy | oceniany
ewa
Gość

prosto,szybko i przy tam jak smacznie !

wpDiscuz